Wetlab Eerstelijns echografie

Eerstelijns echografie

Drs. Kim van Schaik-Gerritsen

Echografie wordt dezer dagen nog steeds door vele dierenartsen als lastig ervaren. Gelukkig zien veel dierenartsen ook in dat de echografie een zeer waardevol hulpmiddel is om tot een diagnose te komen. Om deze reden hebben een groot aantal dierenartsen zich de basisvaardigheden van de echografie aangeleerd.

De mini-wetlab eerstelijns echografie van het abdomen bij de kat‰ is bedoeld voor eerstelijns dierenartsen die zelf al bekend zijn met de basisprincipes van de echografie. In deze wetlab zal er dieper in gegaan worden op de valkuilen bij het in beeld brengen van het abdomen van de kat, als ook enkele tips om toe te passen om tot een zo‰ een duidelijk mogelijke diagnose te komen. Hierbij zullen een aantal aandoeningen bij de kat uitgelicht worden.

De wetlab zal bestaan uit een 30-45 minuten durende inleiding. Dit wordt gevolgd door het praktische gedeelte waarbij de dierenarts in groepjes van vier de theorie in praktijk kan brengen, op een van de katten. Tenslotte zal er nog een kleine nabespreking plaatsvinden. In totaal zal de wetlab twee uur in beslag gaan nemen.

 

Dit wetlab wordt mede mogelijk gemaakt door: