Gastdocenten en sprekers

De sprekers van het Feline Symposium 2022:

 

Dagspreker

Drs. Robert Hendrickx

Robert Hendricks is een jonge dierenarts, eind 2020 afgestudeerd in de richting gezelschapsdieren in Utrecht. Na het afstuderen heeft Robert zijn eerste stappen in de praktijk gezet in Dierenartspraktijk Bodegraven, een grote eerste-en tweedelijnspraktijk voor gezelschapsdieren en paarden. Na 1,5 jaar ervaring op te hebben gedaan is hij zijn passie voor onderwijs en chirurgie gaan volgen en is per 1 mei gestart aan de Faculteit Diergeneeskunde om een internship chirurgie te volgen. Inmiddels is hij met veel enthousiasme aan het werk en hoopt hij dit enthousiasme ook over te kunnen brengen met zijn taak als dagvoorzitter van het Feline Symposium.

 

Drylab

Drs. Erik Wouters (DVM, Dipl. ECVS)

Na zijn studie Diergeneeskunde aan de Faculteit te Utrecht heeft Erik Wouters 5 jaar aan de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren gewerkt. In de tijd daar heeft hij na zijn roulantschap, de ECVS-specialistenopleiding Algemene Chirurgie-Orthopedie-Neurochirurgie afgerond. In maart 2012 is hij als chirurg gestart bij AniCura Dierenziekenhuis Drechtstreek in Dordrecht. In 2016 is hij  met AniCura  het Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk gestart. Zijn dagelijkse werkzaamheden als specialist bestaan uit een breed scala aan operaties, zowel orthopedische, weke delen als neurochirurgisch. Hij leidt momenteel 2 residents / specialisten in opleiding op tot ECVS specialist, en is auteur van een aantal wetenschappelijk publicaties. Recent heeft hij een hoofdstuk over weke delen tumoren in het boek ‘Veterinary Surgical Oncology’ afgerond. Hij leidt AniCura’s kernteam “surgery & orthopedics”, waarmee over heel Europa cursussen en lezingen worden georganiseerd. Hij is de trotse eigenaar van de Ragdoll Evi en Boerboel Mila.

 

Wetlab Fundoscopie

Drs. Inge Slenter (DVM, Dipl. ECVO)

Inge Slenter heeft haar studie diergeneeskunde in 2012 afgerond aan de Faculteit Diergeneeskunde, Rijksuniversiteit Gent in België. Na haar afstuderen heeft ze eerst als dierenarts (gemengd gezelschapsdieren en paard) op verschillende 1e lijns klinieken gewerkt alvorens zij in oktober 2015 startte aan de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht als intern bij de afdeling Oogheelkunde. Een klein jaar later mocht zij op dezelfde plek haar residency in de veterinaire oogheelkunde (ECVO) starten, welke zij in augustus 2019 heeft afgerond. In 2020 werd het Europees specialisten examen helaas vanwege corona afgezegd, maar ze hoopt dit jaar alsnog een kans te maken op het behalen van haar specialisten titel. Ze werkt nog steeds met alle plezier op de universiteitskliniek voor gezelschapsdieren in Utrecht en ook bij de afdeling paard en vogels en bijzondere dieren is zij regelmatig te vinden. De variatie aan diersoorten die bij de oogheelkunde wordt aangeboden is een van de dingen die zij zo ontzettend leuk vindt aan haar werk. Daarnaast vindt ze het ook ontzettend tof om kennis en kunde in haar vak te delen met anderen en doet dit dan ook met groot enthousiasme

 

Drs. Clara verdenius

Clara Verdenius heeft haar studie diergeneeskunde in 2012 afgerond aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na haar afstuderen heeft ze eerst enkele jaren als paardendierenarts gewerkt aan de Universiteitskliniek in Utrecht, waarna ze in 2018 startte als intern op de afdeling Oogheelkunde. In 2021 is zij gestart aan haar residency in de veterinaire oogheelkunde (ECVO).

 

Wetlab Chirurgische vaardigheden

Dr. Sarah van Rijn (DVM, Dipl. ECVS)

Sarah van Rijn is in 2011 afgestudeerd. Van 2013 tot 2016 heeft zij de ECVS (European College of Veterinary Surgeons) opleiding tot Specialist Chirurgie en Orthopedie doorlopen, en in februari 2018 is zij geslaagd voor het afsluitende examen, waardoor zij zich nu Europees Specialist Chirurgie en Orthopedie Gezelschapsdieren (Diplomate ECVS) mag noemen. In 2015 is ze gepromoveerd op onderzoek naar prognostische factoren na chirurgie bij honden met een hypofysetumor.  Op dit moment werkt Sarah als staflid bij de afdeling Chirurgie en Orthopedie van de UKG. Sarah is verantwoordelijk voor het chirurgie-onderwijs in de Master Gezelschapsdieren

 

Drs. Krista van Blokland-Post

Krista van Blokland-Post is in 2016 afgestudeerd, en heeft daarna ervaring opgedaan bij de afdeling Anesthesiologie van de UKG en de eerstelijnspraktijk. Sinds 2017 is ze werkzaam bij de afdeling Chirurgie, eerst als intern en inmiddels als resident ECVS. Na als student en dierenarts meerdere keren deelnemer te zijn geweest van het Feline Symposium, zal Krista samen met Sarah jullie vandaag bijscholen in de chirurgische technieken bij de kat.

 

Lezingen

Drs. Marjolein den Toom

Marjolein den Toom studeerde af als dierenarts aan de Universiteit van Utrecht in 2005. Na ruim 4 jaar werkzaam geweest te zijn in de praktijk keerde ze terug naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hier doorliep ze een algemeen roulantschap en haar specialistenopleiding tot cardioloog, om deze in 2018 met goed gevolg af te ronden. Vanaf juni 2019 werkt ze als specialist cardioloog (EBVS, Europees Veterinair Specialist cardiologie gezelschapsdieren) bij de spoed- en verwijskliniek van Evidensia te Nieuwegein.

 

Drs. Jesse Huijser

Jesse Huijser is in 2017 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent, waarna hij drie maanden in Thailand en Sri Lanka als vrijwillige dierenarts heeft meegeholpen de zwerfdieren te behandelen. Vervolgens heeft Jesse een roterend internship gevolgd bij Algemene Dierenkliniek Randstad in Antwerpen waar hij medeverantwoordelijk was voor de 24/7 spoeddienst. In 2018 is Jesse als spoedarts begonnen bij AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden en AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht. Hij is sinds maart 2021 naar de chirurgie afdeling overgestapt en volgt onder begeleiding van Erik Wouters de opleiding tot Europees specialist orthopedie & chirurgie.

 

Drs. Frans Knaake

Frans Knaake studeerde in 1989 af als dierenarts voor gezelschapsdieren te Utrecht. Na het afstuderen is Frans lange tijd werkzaam geweest als asieldierenarts en in een eigen algemene praktijk in Scheveningen. Sinds 1996 heeft de veterinaire tandheelkunde zijn bijzondere interesse. Door veel cursussen en opleidingen heeft hij zich verder verdiept in de veterinaire tandheelkunde. In november 2009 heeft hij als eerste Nederlandse dierenarts een zes jarig opleidingstraject voor specialisatie in de veterinaire tandheelkunde en kaakchirurgie afgerond. Sinds februari 2006 heeft hij de algemene praktijk verlaten en houdt zich nu uitsluitend bezig met de specialisatie veterinaire tandheelkunde en kaakchirurgie. Tegenwoordig is Frans werkzaam bij Evidensia dierenziekenhuis Den Haag. Tevens is hij Head of Discipline Tandheelkunde en Kaakchirurgie IVC Evidensia Nederland en is als docent verbonden aan de IVC Evidensia Academy

 

Drs. Eline Teygeler

Eline Teygeler is een gediplomeerd gedragstherapeut en afgestudeerd psycholoog. Tijdens haar studie sociale psychologie aan de Universiteit van Utrecht maakte zij al een zijstap van mensengedrag naar het gedrag van honden. Zij werkte mee aan het onderzoek naar agressie bij de Golden Retriever, en hier werd haar interesse gewekt voor gedragstherapie bij dieren.  De opleiding ‘Gedragstherapie hond’ heeft zij vervolgens voltooid bij het DogVision/Van Hall Instituut en daarmee werd zij gediplomeerd gedragstherapeut. Na de opleiding tot hondengedragstherapeut heeft zij zich bij de Tinley Academie gespecialiseerd in katten- en konijnengedrag. Naast haar werkzaamheden als diergedragstherapeut werkt ze als docent en onderwijscoördinator bij Tinley Academie. Tevens is Eline sinds 2014 mede-eigenaar van Tinley Gedragstherapie voor dieren.