Bestuur

Bestuur 2021

Het bestuur van Stichting Symposium Feline Geneeskunde 2021 bestaat uit (van links naar rechts):

Demy van Eijk – Voorzitter
Marit van Noort – Ab-actis
Sarona Berkouwer – PR & Sponsoring
Danielle Maris – Fiscus

Demy van Eijk 

Ik ben Demy en neem dit jaar de taak als voorzitter van het Feline Symposium op me. Ik ben 25 jaar, kom oorspronkelijk uit Zeeland en zit op het moment in het 2e jaar van de master Diergeneeskunde voor Gezelschapsdieren.

Van jongs af aan heb ik altijd katten gehad, of wist ik mijn ouders over te halen weer een nieuwe kat in huis te nemen. Die katten kwamen op de één of andere manier altijd op mijn pad. Zoals Siep, de kat op de foto. Deze knapperd vond ik tijdens het paardrijden als zielige blinde kitten in een bosje, en heeft nooit meer mijn ouders huis verlaten!

Ik heb enorm veel zin in het verder organiseren van dit mooie en leerzame symposium, en hoop jullie 2 oktober allemaal op een fysiek symposium te mogen leren kennen!

Hopelijk tot ziens op 2 oktober!

Marit van Noort

Ik ben Marit van Noort, 25 jaar oud en ik ben afgelopen jaar begonnen aan het eerste jaar van de Master Geneeskunde van gezelschapsdieren.
Met trots kan ik jullie vertellen dat ik dit jaar de rol van Ab-Actis voor het Feline Symposium 2021 zal vervullen!

Thuis ben ik opgegroeid met honden, maar door het feit dat je als gezelschapsdierenarts vaak grotendeels katten op je spreekuur krijgt, wilde ik tijdens mijn studententijd toch ook graag meer ervaring met katten krijgen. Ik heb op het juiste moment gewacht en dat moment kwam nu bijna 2 jaar geleden, toen ik via via een hele leuke kruising Noorse boskat kon adopteren omdat de eigenaresse ging emigreren. Vanwege de vele adressen waar ze, genaamd Brie, tijdelijk heeft gewoond heeft ze een beetje een rugzakje. Of nouja, Brie kijkt graag eerst de kat uit de boom ;).
Het kost tijd en geduld maar ze voelt zich nu helemaal thuis en is stiekem super lief en aanhankelijk. Al sinds het begin is ze bij ons niet meer weg te denken en dankzij haar ben ik ook katten in het algemeen een stuk beter gaan begrijpen.

Wij als bestuur zijn al druk bezig met de voorbereidingen en ik kijk er enorm naar uit om straks een leuke, leerzame dag in het teken van katten voor jullie neer te zetten. Hopelijk zien we elkaar op 2 oktober in levende lijve!

Sarona Berkouwer

Mijn naam is Sarona, 25 jaar jong, geboren en getogen in Utrecht en ik ben dit jaar het bestuurslid PR & Sponsoring. Eind dit jaar studeer ik af als gezelschapsdierenarts en daarmee komt het eind van deze mooie studie in zicht! Maar voor die tijd mag ik nog een nuttige nascholingsdag voor de eerstelijnsdierenarts op poten zetten met interessante lezingen, wet en drylabs waarover later meer. We zijn achter de schermen al even bezig met de voorbereidingen en in de tussentijd hopen we op weer een fysieke versie dit jaar!

In mijn armen heb ik huisbaas James vast die jullie misschien al eerder voorbij hebben zien komen. James is mijn eerste eigen kat en heeft de boel flink op stelten gezet sinds zijn aankomst. Hij heeft zich van boerderij kitten ontwikkeld tot een heuse charmeur die langzaamaan uit zijn puberteit komt. Een (ex)kater met een sterke eigen mening en voorkeuren, precies zoals we de kat in het algemeen kennen.

Hopelijk tot ziens op het symposium op zaterdag 2 oktober!

 

Danielle Maris

Ik ben Danielle Maris en zal dit jaar met veel plezier de rol van Fiscus op mij nemen binnen de stichting symposium feline geneeskunde. Ik ben 24 jaar en ben bezig met het laatste jaar van de master geneeskunde van gezelschapsdieren.

Voordat ik begon met de studie was ik meer een hondenmens en beduidend minder dol op katten. Tegenwoordig kan ik wel zeggen dat ik daar volledig van bijgedraaid ben en denk ik eraan om ook zelf een kat in huis te nemen. Voor nu is het nog niet zover en moet ik het nog even doen met de lieve katten van vrienden zoals de knappe dame waarmee ik hier op de foto sta.

Tijdens mijn studie heb ik steeds meer gemerkt dat de opwerking van klachten bij katten heel verschillend kan zijn met die van honden. Daarom ben ik heel enthousiast over het bestaan van het feline symposium, zodat we hiermee steeds meer dierenartsen de kans kunnen bieden om hun kennis van de kattengeneeskunde te vergroten. Ik heb er enorm veel zin in om samen met mijn medebestuursleden het feline symposium 2021 neer te zetten en er daarnaast als fiscus voor te zorgen dat de stichting financieel gezond blijft. Ik hoop jullie allemaal te mogen ontmoeten op 2 oktober!