Maurice Zandvliet

Maurice Zandvliet

DVM, MVR, Dipl ECVIM-CA

Na het afronden van de studie diergeneeskunde in Utrecht volgde hij hier ook een Internship en Residency in de interne geneeskunde van hond en kat. Het examen tot specialist Interne Geneeskunde werd door hem succesvol afgerond in 2007. Hoewel de interne  geneeskunde van hond en kat in de volle breedte werd uitgeoefend, hadden de oncologie en kattengeneeskunde zijn bijzondere interesse.

Om zich verder te bekwamen in de niet-chirurgische oncologie volgde hij na het afronden van zijn specialisatie aanvullende scholing in de medische oncologie (Residency programma in de medische oncologie) en in de radiotherapie (bestraling). Hiervoor werd onder andere gewerkt op de afdeling Radiotherapie van het UMC Utrecht, de afdeling Oncologie-Radiotherapie aan de faculteiten Diergeneeskunde van Wenen en Fort Collins (Colorado), USA. Ook diverse aanvullende theoretische cursussen op dit gebied werden doorlopen.

Maurice zijn hoofdinteresse qua onderzoek ligt bij de hematopoetische tumoren (maligne lymfoom, leukemie, mastceltumoren). “De ontwikkeling van resistentie (ongevoeligheid) van tumoren voor chemotherapie heeft mijn bijzondere interesse en drug resistentie bij het maligne lymfoom bij de hond vormt het onderwerp van mijn promotieonderzoek wat eind 2014 zal worden afgerond”.

Op dit moment is hij werkzaam bij de Sectie Interne Geneeskunde van zowel de Faculteit Diergeneeskunde (discipline Medische Oncologie & Radiotherapie) als het Veterinair Specialisten Centrum “de Wagenrenk” in Wageningen. Daarnaast is hij bestuurslid van het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) en FelCan, lid van het expert-panel van het European Canine Lymphoma Network en met regelmaat spreker op regionale, nationale en internationale bijeenkomsten en congressen over onderwerpen op het gebied van de oncologie en interne geneeskunde.