Drs. Marieke Knies

Drs. Marieke Knies

Marieke Knies is studeerde in 2005 af van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Nadat ze enige tijd als dierenarts in Australië heeft gewerkt, begint ze in 2007 in een eerstelijns kliniek in Alphen aan den Rijn.
In 2014 is Marieke begonnen in het AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht. Ze verdeelt haar tijd hier tussen de IC/ spoed afdeling en feline medicine (eerste- en tweedelijns).
In 2016 behaalde Marieke het membership van de “Australian and New Zealand College of Veterinary Scientists” (onderwerp feline medicine). Eind 2016 kwam daar ook de master van de “European School of Advanced Veterinary Studies (ESAVS)” bij (onderwerp internal medicine).
Marieke zit in het bestuur van de Nederlandse Werkgroep voor Kattengeneeskunde en is de oprichter van de AniCura Feline Medicine Medical Interest Group, een groep die o.a. jaarlijks een feline medicine congres organiseert.
Thuis heeft Marieke (natuurlijk) ook katten: Pip, Punky en Lyonesse Larkson Limpet (oftewel Limpi). Haar hobbies zijn hardlopen, yoga en lezen.