De anorectische kat

De anorectische kat 

Dr. Lisette Overduin, Dipl. ECVIM-CA, PhD

De anorectische kat is typisch het soort internistische patiënt,  waarbij de vraag ligt om met een goed plan, snel bij de oorzaak van de klacht van de kat te komen. Naast de diagnostiek ligt hier een therapeutische uitdaging. In mijn lezing zal ik met name ingaan op het eerste aspect, de diagnostiek. Ik zal een aantal problemen die leiden tot een klinisch relevante anorexie bespreken en daar patiëntmateriaal bij gebruiken. Welk plan stel ik op, hoe interpreteer ik bepaalde uitslagen, welke diagnostische hulpmiddelen gebruik ik?

De lezing zal nooit alle oorzaken van anorexie kunnen behandelen maar die patiënten die ik met enige regelmaat in mijn praktijk passeren de revue. Ik kijk uit naar een leuke lezing met veel respons uit de zaal!