Valerie Jonckheer-Sheehy

Dr. Valerie Jonckheer-Sheehy

MVB MRCVS MSc LAS CertWEL Dip. ECAWBM (BM) Dip. ECAWBM (AWSEL)

Valerie is in 2003 afgestudeerd aan de Veterinary College of Ireland (University College Dublin). Ze heeft aansluitend als gemengde practicus gewerkt, voor diverse organisaties zoals de FVE (Federation of Veterinarians of Europe) & Eurogroup for Animals (dierenwelzijn) in Brussel, maar ook in een gezelschapsdierenkliniek en paardenkliniek in India. In 2006 heeft ze een Masters behaald in proefdierkunde vaValerie Jonckheer-Sheehy Finnn de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent). In  2010 heeft ze een certificaat behaald in Animal Welfare Science, Ethics and Law (van de Royal College of Veterinary Surgeons, UK).
Na bijna 4 jaar op de Gedragskliniek voor Dieren van de UKG gewerkt te hebben, werkt Valerie nu als zelfstandige dierenarts, specialist gedrag voor haar bedrijf Animalytics en tevens op V.S.C. De Wagenrenk. Consulten over paardengedrag en dierenwelzijn zijn alleen op afspraak. Valerie geeft regelmatig nascholingen in Nederland, maar ook in het buitenland. Daarnaast schrijft Valerie ook tweemaandelijks een column over gedragsproblemen voor “De Telegraaf”.

In januari 2015 is Valerie Diplomate geworden van de “European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine (Behavioural Medicine) door het behalen van het specialistenexamen. Valerie is de eerste specialist op dit gebied in Nederland. Daarnaast behaalde Valerie in september 2015 ook haar de facto erkenning als diplomahouder in dierenwelzijn, ethiek en wetgeving van hetzelfde college (ECAWBM AWSEL). Alweer is zij de eerste dierenarts in Nederland om deze titel te behalen. Sterker nog, ze is de tweede dierenarts ter wereld die allebei deze titels binnen heeft gehaald. In juni 2015 is Valerie de Nederlandse Werkgroep Veterinarie Gedragskunde – NWVG begonnen en is tevens de voorziter. Ook maakt Valerie deel uit van the Examination Committee of the European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine en is ze lid van the Editorial Board for the Journal of Veterinary Behavior: Clinical Applications and Research.