Nicole Willems

Dr. Nicole Willems

Nicole Willems is haar studie diergeneeskunde gestart aan de Universiteit van Utrecht in 1999. Tijdens haar studie is ze van 2002 tot 2Nicole Willems003 voorzitter geweest van de Diergeneeskundige Studenten Kring D.S.K. In 2007 studeerde ze af met genoegen en ging ze aan het werk als eerstelijns gezelschapsdierenpracticus gedurende 3 ½ jaar.

In 2010 keerde ze terug naar de faculteit diergeneeskunde voor een 1-jaar durend roulantschap. Aansluitend startte ze een promotietraject bij de afdeling orthopedie en neurochirurgie onder leiding van prof. dr. B.P. Meij, prof. dr. W.J.A. Dhert, dr. M.A. Tryfonidou en dr. L.B. Creemers (UMCU) aan de faculteit diergeneeskunde en combineerde dit tijdens het 4e en laatste jaar met klinisch werk op de Universiteitskliniek voor gezelschapsdieren in Utrecht.

Op 17 mei jl. heeft ze haar proefschrift ‘Regenerative therapies for intervertebral disc degeneration’ met succes verdedigd.  Momenteel werkt ze als ECVS (European College of Veterinary Surgeons) specialist in opleiding chirurgie op de Universiteitskliniek voor gezelschapsdieren in Utrecht.