Margit Bossard

Margit Bossard

Margit Bossard is zowel dierenarts, als gedragstherapeut voor katten en honden.

Margit Bossard werkt nauw samen met de internationale organisatie ISFM/ ICatCare. Het afgelopen jaar heeft Margit veel dierenartspraktijken begeleid in het behalen van het certificaat als Cat Friendly Clinic. Zij weet als geen ander hoe begrip hebben voor het fenomeen kat, simpele aanpassingen in het praktijk-interieur en een iets andere benadering van katten een wereld van verschil kan maken. De kat is minder gestrest op tafel, de eigenaar beleeft het consult anders en het werkplezier van de dierenarts en zijn collega’s wordt echt groter.

Margit probeert haar kennis over de medische aspecten van gedrag met zoveel mogelijk mensen te delen. In haar lezingen en artikelen probeert zij de (para)veterinaire wereld meer inzicht te geven in katten- en hondengedrag, inclusief de (on)mogelijkheden van gedragsmedicatie en castraties.

De gedragsmensen reikt ze juist meer kennis aan over de medische aspecten van probleem(gevend)gedrag. Dit laatste doet zij als docent aan de Katten Academie, DogVision en voorheen bij Tinley en de Gaus Academie.

Margit is een bevlogen spreekster, die wetenschappelijke feiten vertaalt naar toepassingen die direct in de praktijk geïmplementeerd kunnen worden.