Ludo Stegen

Ludo Stegen, DVM

l-stegen

Ludo studeerde in 2005 af met onderscheiding aan de universiteit van Gent. Daarna deed hij op diezelfde faculteit een ‘Rotating Internship Gezelschapsdieren’ van 1 jaar.
Na een korte periode van 3 jaar als zelfstandig dierenarts in een dierenkliniek in België kon hij aan de slag als medewerker aan de faculteit Gezelschapsdieren van de universiteit Gent, afdeling weke delen chirurgie. Hier begon hij in 2009 aan de ‘residency’ tot chirurg gezelschapsdieren voor de European College of Veterinary Surgeons (ECVS). Hiervan voltooide hij het praktische gedeelte in 2012. Een gedeelte van deze opleiding deed hij in een grote verwijskliniek in Duitsland, Tiergesundheitszentrum Grußendorf in Bramsche, waar hij sinds 2012 ook als chirurg werkt.
Sinds vorig jaar is Ludo hier hoofdverantwoordelijke (Oberarzt) van de chirurgieafdeling. Hij is verantwoordelijk voor alle facetten van de chirurgie, maar zijn hoofdinteresses liggen vooral bij de orthopedie en minimaal-invasieve chirurgie (laparoscopie, thoracoscopie, arthroscopie). Ook wondverzorging en traumachirurgie zijn een groot deel van zijn dagelijkse activiteiten. Hij heeft ondertussen 2/3 van het theoretische examen voor Europees specialist (ECVS) doorstaan en heeft het laatste deel in februari 2017 gepland.

Ludo geeft regelmatig bijscholingen en lezingen in binnen- en buitenland.

Hij is getrouwd met Inge en heeft 2 schatten van zonen, Thomas (5) en Mattias (2). Zijn gezin wordt vervolledigd door 2 Ragdolls (Blue-belle en Simba).