Drs. Arno Roos

Arno Roos is in 1997 gestart in dierenkliniek Korte Akkeren. In de loop der jaren is de kliniek opgegaan in de verwijskliniek Korte Akkeren. Sinds 2005 heeft Arno zich verdiept in de oncologie waar zijn interesse momenteel ligt. In 2007 is hij gestart met een humane masteropleiding klinische oncologie aan de universiteit van Birmingham welke hij heeft afgerond met een dissertation over het proteomic profile bij honden met lymfoom. Op dit moment werkt Arno fulltime als oncologisch dierenarts op het verwijscentrum in Gouda, maar ook in de dierenziekenhuizen in Waalwijk en Nieuwegein. 

Op 2 oktober zal hij een lezing geven over lymfomen en plaveiselcelcarcinomen bij de kat. Lymfoom is een veel voorkomende diagnose bij de kat, maar wat dan? In deze lezing zal duidelijk worden dat een nasaal lymfoom niet hetzelfde is als een multinodaal lymfoom en zelfs dat het ene intestinale lymfoom zich heel anders kan gedragen dan het andere intestinale lymfoom. Ook zal blijken dat er naast chemotherapie of prednison nog andere opties zijn. 

Plaveiselcelcarcinomen kunnen voorkomen in de bek van de kat, maar ook op het planum nasale of de oorschelpen. Wat maakt het verschil in locatie uit in behandeling en prognose? Na deze lezing zult u het weten!