Dagvoorzitter

Robert Favier

Onze dagvoorzitter van dit jaar is Robert Favier, 20 jaar geleden een van de grondleggers van het Feline Symposium!

Robert Favier is dierenarts, internist voor gezelschapsdieren, onderzoeker, onderwijskundig ondernemer en opleider. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring met het opleiden van dierenartsen op de leerwerkplek. Als programma directeur van de Master Geneeskunde van Gezelschapsdieren heeft hij vorm gegeven aan een longitudinaal onderwijsprogramma waarbij het leren en beoordelen op de werkplek centraal staan. Deze taak zet hij sinds enkele jaren voort bij Evidensia als programma directeur van de Evidensia Academy.

Zijn onderwijskundige expertise betreft met name het gebied van het geprogrammeerd toetsen (programmatic assessment) in combinatie met het inzetten van feedback en reflectie. Geprogrammeerd toetsen is een benadering om een lerende op een rijke manier formatief te ondersteunen bij zijn/haar ontwikkeling van kennis, inzicht en vaardigheden. In Robert zijn beleving gaat een longitudinale formatieve ondersteuning geleidelijk over in een robuust holistisch summatief oordeel.

Het motto dat hem geïnspireerd houdt is de quote van Tony Wagner (Harvard Education Fellow) “De wereld is niet geïnteresseerd in wat je weet. De wereld is geïnteresseerd in wat je kan met wat je weet”.