Beoordeling thorax

Thorax radiografie bij de kat

De beoordeling van thorax röntgenfoto‰’s blijft voor de meeste dierenartsen moeilijk en uitdagend, daarom zal deze workshop u verder helpen.
De drylab zal bestaan uit twee delen. In het eerste deel worden aan de hand van voorbeelden de verschillende longpatronen besproken en hoe de hartschaduw en longbloedvaten er bij gezonde katten uitzien. Het tweede deel is een interactief gedeelte. De deelnemers krijgen 20 casuïstieken met  thoraxopnames en zullen deze gezamenlijk oplossen. De deelnemers mogen met elkaar discussiëren en de lesgever met vragen bestoken, totdat ze tot de juiste conclusie en eventueel (differentiaal) diagnose zijn gekomen.

 

Barbara Vandevelde

Dr. Barbara Vandevelde

Barbara Vandevelde is afgestudeerd als dierenarts in 1999 aan de faculteit dierengeneeskunde in Gent, België. Daarna volgde zij gedurende 15 maanden een intership Kleine Huisdieren aan de Universiteit van Bern in Zwitserland en de specialistenopleiding in Radiologie van the European College Of Veterinary Diagnostic Imaging aan de Universiteit Gent. Voor deze opleiding volgde ze ook talrijke stages in het buitenland.

Barbara is sinds 2006 ‰”Board Certified Diplomate of the European College of Veterinary Diagnostic Imaging‰” (ECVDI). Ze werkt in verschillende klinieken in Nederland en België waar ze haar diensten aanbiedt als radioloog en heeft sinds kort een eigen praktijk in Sint-Pauwels (België). Barbara was spreker op nationale en internationale congressen en symposia en geeft op regelmatige basis bijscholing in echografie en radiografie aan dierenartsen.
Meer informatie vindt u op haar website www.dierenradioloog.be.